Συμπόσιο για την προσέγγιση Ε.Ε. - Τουρκίας την Παρασκευή στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή ελλήνων και τούρκων δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ελλήνων ευρωβουλευτών
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 17:45
A- A A+

Οι στόχοι, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ευρωπαϊκής προσέγγισης με την Τουρκία θα εξεταστούν από το Συμπόσιο που διοργανώνουν την προσεχή Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο Συμπόσιο που περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες, θα συμμετάσχουν εξέχοντες έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι και δύο έλληνες ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι κ.κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος και Πάνος Μπεγλίτης.

Τις αντιλήψεις και τα προβλήματα που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην κοινωνία των πολιτών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Τουρκία, θα εξετάσει από τις 10:00 έως τις 11:45 το πρώτο πάνελ των ομιλητών που αποτελούν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Καπόπουλος και Αλκης Κούρκουλας, ο καθηγητής Στέφανος Πεσμαζόγλου και η επιχειρηματίας κ. Τουλού Γκουμουστεκίν.

Στη συνέχεια, από τις 12:00 έως τις 13:30, οι καθηγητές Ατίλα Εράλπ, Χάϊντς-Γιούργκεν Αξτ και Λουκάς Τσούκαλης θα αναλύσουν τα κρίσιμα προβλήματα που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 21:00, οι προαναφερθέντες ευρωβουλευτές, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθ. Χρήστος Ροζάκης, ο καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης και ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, θα εξετάσουν τις πολιτικές πλευρές, τις προσδοκίες και τους κινδύνους που ενέχει το όλο ζήτημα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών καθ. Στέργιος Μπαμπανάσης και ο διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Κασιμάτης.

Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στην αίθουσα "Ερμής" του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή