Το Π.Ν. τίμησε τον Προστάτη του, ¶γιο Νικόλαο

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 18:06
A- A A+

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε και φέτος τον Προστάτη του, ¶γιο Νικόλαο.

Ο επίσημος εορτασμός, που ήταν αφιερωμένος στις νικηφόρες ναυμαχίες της "Έλλης" και του "Λήμνος", έγινε το μεσημέρι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού Εθνικής ¶μυνας Ευάγγγελου Μεϊμαράκη. Παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος, εκπρόσωποι κομμάτων, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι.

Στην ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕN Αντιναύαρχος Δημήτριος Γούσης, αφού αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς του Έλληνα με τη θάλασσα, επισήμανε το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην υποστήριξη της διπλωματίας και της εξωτερικής μας πολιτικής στο σημερινό ταραγμένο και ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον, όπως έγινε πρόσφατα με τα γεγονότα του Λιβάνου, οπότε έγκαιρα και ουσιαστικά συνέβαλε στην ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων και των διπλωματικών αποστολών.

«Το Πολεμικό Ναυτικό, σεβόμενο τις βαριές οικονομικές θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση των διατιθέμενων μέσων. Παράλληλα, με προσεκτικά μελετημένα εξοπλιστικά προγράμματα, το Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί τόσο την αποτρεπτική του ικανότητα, όσο και τη δυνατότητα αντιμετώπισης κάθε απειλής, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις της εποχής, στις προσδοκίες του Εθνους και τις επιταγές της Ιστορίας», διαβεβαίωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την εμπιστοσύνη της Πολιτείας προς το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ, παραλαμβάνοντας ως δώρο το ξιφίδιο του Ναυτικού Δόκιμου, τόνισε ότι θα είναι από τα λίγα δώρα που θα έχει στο σπίτι του γιατί τον τιμά.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, στον Πειραιά είχαν καταπλεύσει η φρεγάτα "Υδρα" και η πυραυλάκατος "Ξένος". Στη Σύρο, την οποία επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, είχαν καταπλεύσει η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" και οι πυραυλάκατοι "Πεζόπουλος" και "Καβαλούδης". Στις Οινούσες κατέπλευσε το παράκτιο περιπολικό "Στάμου" και στο Πλωμάρι της Λέσβου το παράκτιο περιπολικό "Ανδρομέδα".

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή