Φινλανδική προεδρία: Η τουρκική πρόταση χρειάζεται αποσαφήνιση

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 17:15
A- A A+

«Θετική» χαρακτηρισε σήμερα η φινλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης την πρόταση της Τουρκίας να ανοίξει ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο στα πλοία και τα αεροπλάνα από την Κύπρο, ωστόσο σημείωσε πως η πρόταση χρειάζεται αποσαφήνιση.

Ο υπουργός εξωτερικών της Φιλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου γενικών υποθέσεων της Ε.Ε. Ερκι Τουομιόγια, σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της φιλανδικής προεδρίας αναφέρει ότι «η Τουρκία ενημέρωσε την προεδρία σχετικά με την πρόθεσή της να ανοίξει προσωρινά ένα σημαντικό λιμάνι σε κυπριακά πλοία».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η πρωτοβουλία της Τουρκίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής του πρωτοκόλλου της ¶γκυρας, ωστόσο απαιτούνται ακόμη διευκρινίσεις».

«Εάν η Τουρκία είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση χωρίς προϋποθέσεις, το θετικό αυτό βήμα θα επηρεάσει τις συζητήσεις στο Συμβούλιο για τη συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών της Φιλανδίας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή