Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Στους «4» Πορτογαλία και Μεξικό

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 19:52
UPD:19:57
REUTERS/CARL RECINE
A- A A+

Πορτογαλία και Μεξικό είναι οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την είσοδό τους στην τετράδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Ρωσίας.

Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής επικράτησε με ανατροπή, 2-1, της «οικοδέσποινας» του τουρνουά, Ρωσίας, ενώ οι Ίβηρες νίκησαν πολύ εύκολα με 4-0 την Νέα Ζηλανδία, η οποία «αποχαιρέτησε» τη διοργάνωση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Οι νικητές ισοβάθμισαν στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 7 βαθμούς ο καθένας, αλλά οι Πορτογάλοι λόγω καλύτερης διαφοράς (+5) πήραν την πρωτιά του γκρουπ.

Οι Ρώσοι έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Καζάν απέναντι στο Μεξικό καθώς προηγήθηκαν στο 25΄ με τον Σαμέντοφ. Η ομάδα του Οσάριο, όμως, «απάντησε» πολύ γρήγορα με την κεφαλιά του Αραούχο (30΄) και στο 52΄ ο Λοσάνο εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ακινφέεφ και με νέα κεφαλιά «έγραψε» το τελικό 2-1.

Παρά τις προσπάθειες των Ρώσων για την ισοφάριση έτσι ώστε να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της πρόκρισης (ήθελαν μόνο νίκη) το Μεξικό κατάφερε σχετικά άνετα να πάρει τη νίκη και την 2η θέση του γκρουπ. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 68΄ μετά την αποβολή του Ζιρκόφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» η Πορτογαλία «καθάρισε» ουσιαστικά μέσα σε πέντε λεπτά την αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία και πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο στην ημιτελική φάση με το τελικό 4-0.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 33΄ και στο 37΄ ο Μπερνάρντο Σίλβα «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο νεοαποκτηθείς στράικερ της Μίλαν, Αντρέ Σίλβα, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στις καθυστερήσεις ο Νάνι έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». 
 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις