Ερίζουν για την επιστολική ψήφο, καίτοι συμφωνούν

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 20:36
A- A A+

Προεκλογική σκοπιμότητα και μικροπολιτική στόχευση, απέδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στην αναφορά του πρωθυπουργού για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Οπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού διευθετήθηκε μέσω συνταγματικής ρύθμισης το 2001 (το άρθρο 51 προβλέπει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου) και παρέμεινε σε εκκρεμότητα μόνο η έκδοση του εκτελεστικού νόμου.

Ο κ. Ευθυμίου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην ψήφιση του σχετικού νόμου όταν στις 17 Μαΐου του 2004 είχε εξαγγείλει ακριβώς το ίδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι η αναγγελία του πρωθυπουργού σημαίνει πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής σήμερα μίλησε για εκλογές το 2008, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εισάγει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/07/1276026.htm , δήλωσε ότι «προκαλεί εντύπωση η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφενός ένα χρόνιο αίτημα χιλιάδων συμπατριωτών μας και, αφετέρου, την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να ενεργοποιήσει με νόμο τη σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Η σημερινή δέσμευση του Πρωθυπουργού συνοδευόταν από τη ρητή -και αυτονόητη για την πολιτική παιδεία του Κώστα Καραμανλή- επισήμανση ότι η ρύθμιση θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Παρόλα αυτά ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελία. Να υποθέσει κανείς ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ήδη χαμένες τις επόμενες και ελπίζει για τις μεθεπόμενες εκλογές;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή