«Κροκοδειλάκιας»: Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας για τον διάσημο ακτιβιστή

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 16:42
UPD:16:54
A- A A+

Δέκα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του, ο διάσημος ακτιβιστής της προστασίας της άγριας ζωής, ο «κροκοδειλάκιας» Steve Irwin, θα τιμηθεί, αποκτώντας ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλυγουντ.

Ο Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης που δέχτηκε θανατηφόρο χτύπημα από σαλάχι σε ηλικία 44 ετών, γνωστός για την τόλμη του και την προσήλωσή του στην προστασία του περιβάλλοντος, απέκτησε διεθνή φήμη και εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

Ωστόσο, η σύζυγός του, Terri Irwin, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, αν και χάρηκε ιδιαίτερα από την είδηση ότι ο αείμνηστος σύζυγός της θα αποκτήσει το δικό του αστέρι, η διασημότητα δεν μετρούσε για τον ακτιβιστή της προστασίας της άγριας ζωής, του οποίου προτεραιότητα ήταν να σώσει το περιβάλλον.

 «Ο Steve έλεγε πάντα ότι δεν τον ένοιαζε να τον θυμούνται, αλλά να θυμούνται το μήνυμά του. Πιστεύω, πράγματι, ότι αυτή η αναγνώριση για τα επιτεύγματα του θα εξασφαλίσει ότι όλοι θα θυμούνται το μήνυμά του για την προστασία της άγριας ζωής».

Ο «Κροκοδειλάκιας» ήταν πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.

Ο Irwin αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο, όταν ήταν εννιά χρόνων, και, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα. Σκοτώθηκε ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας. Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, αυτό, αναπάντεχα, τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς