«Κόκκινος» ο Σαλάχ

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 13:07
UPD:13:33
EPA/SIMONE VENEZIA

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ρόμα το deal έκλεισε στα 40 εκ. ευρώ, καθώς η αρχική προσφορά των «κόκκινων» (30εκ. ευρώ) απορρίφθηκε από τους Ιταλούς.

A- A A+

Την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ρόμα το deal έκλεισε στα 40 εκ. ευρώ, καθώς η αρχική προσφορά των «κόκκινων» (30 εκ. ευρώ) απορρίφθηκε από τους Ιταλούς.

Ο Αιγύπτιος διεθνής winger πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αργά το βράδυ της Πέμπτης υπέγραψε το νέο πενταετές συμβόλαιό του με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ. Ο Σαλάχ επέλεξε να φορά την φανέλα με το νούμερο 11.

Αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή του συλλόγου, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θεωρεί ότι με την απόκτηση του 24χρονου η Λίβερπουλ θα γίνει πολύ γρήγορη στα άκρα, ενώ ο παίκτης φημίζεται και για τις «φαρμακερές» του σέντρες. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Αιγύπτιος υπέγραψε στην Τσέλσι, αλλά το 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στη Φιορεντίνα, πριν τον αγοράσει η Ρόμα έναντι 15 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2015. 

Την χρονιά που πέρασε ο παίκτης έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα στη Serie A με την φανέλα της Ρόμα, όπου πέτυχε 19 γκολ, μοίρασε και 11 ασίστ και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πάρει την 2η θέση και την απευθείας έξοδο στο Champions League. Συνολικά τη διετία που πέρασε στη Ρώμη πέτυχε 34 γκολ σε 84 ματς.

Αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά της Λίβερπουλ, καθώς τα χρήματα που απαιτήθηκαν για την απόκτησή του υπερβαίνουν εκείνα που χρειάστηκαν για να μετακινηθεί ο Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ στο Άνφιλντ το Ιανουάριο του 2011 (34 εκ. ευρώ).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις