Παπαδόπουλος: Ο τρόπος χειρισμού της τουρκικής πρότασης έχει αποφασιστεί

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 15:12
A- A A+

Ο τρόπος χειρισμού της τουρκικής πρότασης για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχει αποφασιστεί, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε ο κύπριος πρόεδρος, η πρόταση της ¶γκυρας για άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα με αντάλλαγμα τη νομιμοποίηση της λειτουργίας του λιμανιού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και του αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα, ήταν ένα από τα σενάρια τα οποία μελετήθηκαν την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του ίδιου και της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη.

«Έχουμε αποφασίσει για τον τρόπο χειρισμού της πρότασης», δήλωσε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ όπως επεσήμανε, σε όλο το κείμενο της τουρκικής πρότασης είναι σαφής η προσπάθεια της ¶γκυρας να διασυνδέσει το Κυπριακό με τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας, ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας μέχρι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή