Μάτι Βανχάνεν: «Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης»

«Η τουρκική πρόταση δεν αρκεί» - Σαφή θέση παίρνει η Ε.Ε. έναντι της Αγκυρας
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2006 15:33
UPD:15:40
A- A A+

Μετά τους τουρκικούς διπλωματικούς ελιγμούς για το θέμα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Αγκυρας, η Ε.Ε. φαίνεται να λαμβάνει σαφή θέση έναντι της Τουρκίας.

Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των «25» που συνεδριάζουν σημερα με αποκλειστικό θέμα την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/08/1276386.htm , στο σχέδιο συμπερασμάτων προς το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. (την ερχόμενη Δευτέρα) αγνόησαν πλήρως την τουρκική πρόταση για το άνοιγμα ενός λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, ο προεδρεύων της Ε.Ε. φινλανδός πρωθυπουργός, Μάτι Βανχάνεν, τόνισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης πριν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια. Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας σημείωσε πως η τουρκική πρόταση για άνοιγμα ένος λιμανιού και ενός αεροδρομίου στην Κύπρο δεν αρκεί και πρόσθεσε: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας αυτή τη χρονιά, το βασικό πρόβλημα παραμένει άλυτο».

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα συνεχιστούν, αλλά με περιορισμένο τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή