ΗΠΑ: Δικηγόρο προσέλαβε ο υπ. Δικαιοσύνης

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 11:03
UPD:11:04
REUTERS/JONATHAN ERNST

Στην διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, ο Σέσιονς αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια.

A- A A+

Δικηγόρο προσέλαβε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, όπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σάρα Ίσγκουρ Φλόρες, ο Σέσιονς προσέλαβε τον δικηγόρο Τσαρλς Κούπερ από την Ουάσιγκτον με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια φιλία. Η ίδια δεν διευκρίνισε πότε έγινε η πρόσληψη του Κούπερ και αν θα εκπροσωπεί τον Σέσιονς στην ομοσπονδιακή έρευνα για τα περί εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Κούπερ παραβρέθηκε στην ακρόαση για το διορισμό του Σέσιονς στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έγινε στην Γερουσία, αλλά και στη δεύτερη ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας, στις αρχές Ιουνίου.

Ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση αναφορών που τον έφεραν να έχει συναντηθεί προεκλογικά με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ. Από τότε, διερευνάται ο ρόλος του στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ τον Μάιο. Ο Κόμεϊ έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο Τραμπ για την αποπομπή του, καταγγέλλοντας ότι στόχευε στην υποβάθμιση της έρευνας για πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Στην διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, ο Σέσιονς αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια.

Πέρα από τον πρόεδρο Τραμπ και τον Σέσιονς, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά κι ο γαμπρός του προέδρου και υψηλόβαθμος σύμβουλος του στον Λευκό Οίκο, Τζάρεντ Κούσνερ έχουν προσλάβει δικηγόρους, καθώς η έρευνα για την Ρωσία συνεχίζεται υπό τον ανεξάρτητο ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή