«Η Ελλάδα ανάποδα. Αίτια, πρωταγωνιστές και προοπτικές»

Το βιβλίο του Σωτήρη Μιχ. Χατζηγάκη θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 10:30
A- A A+

«Η Ελλάδα ανάποδα. Αίτια, πρωταγωνιστές και προοπτικές» τιτλοφορείται το νέο, δέκατο έκτο  βιβλίο του Σωτήρη Μιχ. Χατζηγάκη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ και θα παρουσιαστεί  την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 7.15 το απόγευμα,  στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, πλατεία Κολοκοτρώνη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Νικόλαος Βούτσης -Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ντόρα Μπακογιάννη - βουλευτής και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης - βουλευτής, Αντιπρόεδρος ΝΔ και πρώην υπουργός και η Ισμήνη Κριάρη -Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, Μανόλης Κοττάκης. Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο οικονομολόγος  Μικέλης Σωτ. Χατζηγάκης. 

Το πόνημα -που αποτελεί  προϊόν εκτεταμένης έρευνας- ασχολείται με την οικονομική κρίση την οποία δεν  προσεγγίζει μονοδιάστατα, ως ένα δηλαδή δυσπλασιακό φαινόμενο του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά σε βάθος, μέσα από ένα παγκόσμιο πρίσμα, οι διαθλάσεις του οποίου δεν είναι μόνον οικονομικές και πολιτικές αλλά και κοινωνικές και ιστορικές.

Ο συγγραφέας, παρότι  πολιτικός που ανήκει στην κεντροδεξιά (ΝΔ) και έχει υπηρετήσει για τέσσερις περίπου δεκαετίες  τη χώρα του από θέσεις ευθύνης, προσπάθησε να σταθεί με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα απέναντι στα γεγονότα και τις εξελίξεις. Δικαιώνεται, μάλιστα, για θέσεις και απόψεις τις οποίες είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς