Κάρλοβι Βάρι: Τιμητικά βραβεία σε Uma Thurman και Jeremy Renner

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 20:07
UPD:20:07
A- A A+

Οι ηθοποιοί Uma Thurman και Jeremy Renner θα τιμηθούν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, που αρχίζει στην ιστορική πόλη της Τσεχίας στις 30 Ιουνίου.

Η 47χρονη Thurman, ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός, θα παραλάβει το ειδικό βραβείο του προέδρου του Φεστιβάλ, στην εναρκτήρια τελετή της διοργάνωσης, ενώ ο 46χρονος Renner θα παραλάβει το ίδιο βραβείο στην τελετή λήξης, στις 8 Ιουλίου.

Η Uma Thurman -που ήταν φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο παράλληλο τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών «Ένα Κάποιο Βλέμμα»- έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη μίνι σειρά «Hysterical blindness» και ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Pulp Fiction» του Quentin Tarantino.

Ο Renner, υποψήφιος δύο φορές για Όσκαρ, είναι γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες «The Hurt Locker», «The Avengers», «Captain America» και στο «Mission Impossible».

Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι αρχίζει με την προβολή της κωμωδίας «The Big Sick» του Michael Showalter, και θα κλείσει με το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Arrival» του Denis Villeneuve.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς