Δ. Κουτσούμπας: Κανείς να μην ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 12:13
UPD:14:42
SOOC/Nikos Libertas

Ο κ. Κουτσούμπας (δεξιά) εκτίμησε πως ο λαός « θα συνεχίσει να ματώνει» από τα «νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας» και «τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα» και εκτίμησε πως «μόνη διέξοδος είναι η πάλη».

A- A A+

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους εταίρους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει» από τα «νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας» και «τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα» και εκτίμησε πως «μόνη διέξοδος είναι η πάλη».

Τόνισε ακόμη πως «κανείς δεν πρέπει να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης», καθώς, όπως είπε, η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους.

ΕΡΤ

Ανέφερε παράλληλα πως η όποια συζήτηση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το δημόσιο χρέος, όπως και για τα φορολογικά, «μπορεί να δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, όμως κρύβουν την ουσία, τη βάση της εξαθλίωσης που ζει ο λαός μας, η οποία βρίσκεται σ’ αυτές τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

«Αυτό πρέπει να δούμε, αυτό είναι το δάσος και να μη βλέπουμε το δέντρο και τα όποια μεγάλα λόγια περί δήθεν ανάπτυξης, η οποία δεν θα φέρει τέλος στη μεγάλη ανεργία, δε θα φέρει τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, δε θα φέρει τέλος στο μάτωμα του ελληνικού λαού», είπε.

Ανέφερε παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε με βάση «τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης» ενώ για το Κυπριακό επισήμανε πως εξακολουθεί να είναι «πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος-κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», είπε. Υπογράμμισε ακόμη πως «το καθοριστικό ζήτημα σ τις διαπραγματεύσεις είναι ότι χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, όπως και το σταμάτημα αυτού του απαράδεκτου και αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων».

Άσκησε τέλος κριτική στη στάση της τουρκικής αστικής τάξης και με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη χώρα μας ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ παρατήρησε ότι ο κ. Γιλντιρίμ «μίλησε στην ουσία για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, μίλησε για συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα βάζοντας το ζήτημα των ενεργειακών πηγών και της συνεκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων που υπάρχουν, αμφισβητώντας και τις ΑΟΖ, αυτό που δικαιούται η χώρα μας ή και άλλες γειτονικές χώρες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή