Μπακογιάννη: Η ρήτρα επανεξέτασης για την Τουρκία δεν εντάσσεται σε μια λογική τιμωρίας της

«Οχι» στα χρονοδιαγράμματα και ρήτες επανεξέτασης λέει ο Όλι Ρεν
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 16:40
UPD:16:44
A- A A+

Η απόφαση για τη ρήτρα επανεξέτασης της προόδου της Τουρκίας δεν εντάσσεται σε μια λογική τιμωρίας της χώρας, σημείωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε..

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι η πρόταση της Επιτροπής για το «πάγωμα» οκτώ κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν καλύπτει την ανάγκη αυτή.

Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη ότι στις αποφάσεις της Ε.Ε. θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διάσταση της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και πως σήμερα κρίνεται μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, θέμα για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών.

Όλι Ρεν: «Οχι» στα χρονοδιαγράμματα και τις ρήτρες επανεξέτασης

Από την πλευρά του ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος, Όλι Ρεν, επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει την ιδέα να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα και ρήτρες επανεξέτασης για την Τουρκία, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη έγκρισης του κοινοτικού κανονισμού για το εμπορικό καθεστώς των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή