Κύπρος - Πώς είδε ο Τύπος την απόφαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 10:29
A- A A+

Με κύριο τίτλο «¶νοιξαν δρόμο στους Τουρκοκύπριους» η «Αλήθεια»

υποστηρίζει πως «χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες συνέβη το χειρότερο, δηλαδή σβήσαμε το Κυπριακό από τα συμπεράσματα της προεδρίας για την Τουρκία και αφήσαμε τους Ευρωπαίους να ανοίξουν πολιτικά (όχι ακόμα, νομικά) το δρόμο της άρσης του αποκλεισμού των κατεχομένων».

Η «Μάχη« με τίτλο «Χαρίζονται στους κατακτητές» υποστηρίζει πως «η συμφωνία πάρθηκε με το σκεπτικό ότι η ανατολική χώρα δεν άνοιξε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της προς τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, όπως είχε υποσχεθεί να πράξει το 2004».

O «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αγοράσαμε ελπίδα δώσαμε εμπόριο» γράφει πως «σε λεκτικές διατυπώσεις οι οποίες επιτρέπουν στην κάθε πλευρά να εμφανίζει το αποτέλεσμα σαν δική της επιτυχία κατέληξε - κατά την προσφιλή τακτική της ΕΕ - το χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, που ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας και να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ο Φιλελεύθερος» χαρακτηρίζει στον κύριο τίτλο του την απόφαση των 25 «Πυθιακή» και γράφει πως «συμβιβασμός που μπορεί να τύχει πολλών ερμηνειών επιτεύχθηκε χθες στις Βρυξέλλες για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή