Αλ. Τσίπρας: Προς όφελος και των δύο λαών η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 10:45
UPD:14:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Τη «σταθερή πεποίθησή» του ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας μπορούν να αποβούν προς όφελος και των δύο λαών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσβλέπουμε στη δυνατότητα που έχουμε το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες ώστε να δώσουμε λύσεις» είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη του κ. Γιλντιρίμ λαμβάνει χώρα σε μία ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη «να δούμε με θετικό τρόπο τις διαφωνίες που έχουμε και να τις προσεγγίσουμε με εποικοδομητική διάθεση».

PRIME MINISTER HELLENIC REPUBLIC

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα «και οι δύο χώρες μας πέρασαν δυσκολίες, αλλά ως καλοί γείτονες καμία χώρα δεν προσπάθησε να επωφεληθεί των δυσκολιών του γείτονα». Αντιθέτως, συμπλήρωσε, «στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Και αυτό κάνουμε».

Θύμισε ακόμη ότι στην τελευταία συνάντηση που έγινε στη Σμύρνη σε διακυβερνητικό επίπεδο είχε ανοίξει μία «ευρεία θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών» για να προσθέσει ότι «πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη και τις σχέσεις συνεργασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή