Ντ. Μπακογιάννη: «Οι στόχοι που είχαν τεθεί, επετεύχθησαν»

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 13:49
A- A A+

Για τις χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα του Συμβουλίου καθώς όπως είπε, οι τρεις στόχοι που είχαν τεθεί, επετεύχθησαν. Υπάρχει ένα σαφές μήνυμα, είπε η υπουργός Εξωτερικών, ότι η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αν θέλει να έχει απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία. Η πόρτα για την Τουρκία, υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, είναι ανοιχτή υπό την προϋπόθεση ότι εκείνη θα αποδεχθεί και θα τιμήσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε επίσης ότι με την απόφαση αυτή αποφεύγεται ένα ρήγμα στη Σύνοδο Κορυφής όπου δεν θα συζητηθεί το θέμα, αλλά οπως είπε, «τελικά αυτό που θέλαμε το πετύχαμε».

Για τον ΟΤΕ η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα του Οργανισμού στην Κυβερνητική Επιτροπή, εκφράζοντας την υποστήριξή της στις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι απόλυτα αναγκαίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή