Παπανδρέου: «Καταλήξαμε σε χρονοδιάγραμμα αναβολής και όχι δέσμευσης της Τουρκίας»

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2006 14:58
A- A A+

Διμέτωπη επίθεση από τη μία για τις εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και από την άλλη στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον ΟΤΕ, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματός του.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα σε όλα τα επίπεδα και επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι άλλα λέει και άλλα κάνει.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση έφθασε σε συμβιβασμό, ο οποίος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι τώρα και αποκλίνει από όσα έλεγε ότι διεκδικούσε.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε επίσης ότι η υπόθεση της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας έπρεπε να είχε κλείσει τον Δεκεμβριο του 2004 ή έστω τον Οκτώβριο του 2005, όταν αποφασιζόταν η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Η κυβέρνηση, τόνισε, αντί να τηρήσει σθεναρή στάση διολίσθησε σε ένα ανατολίτικο παζάρι, με απουσία πρωτοβουλιών και απουσία του πρωθυπουργού. Καταλήξαμε σε ένα χρονοδιάγραμμα αναβολής και όχι δέσμευσης της Τουρκίας».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε επίκαιρα θέματα της εσωτερικής πολιτικής ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας εν κρυπτώ και πραξικοπηματικά, φέρνοντας τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για σημαντικά θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος.

Βιάζονται, πρόσθεσε, να πουλήσουν τον ΟΤΕ, έναν πλούτο που δεν τους ανήκει σε αντίθεση με όσα έλεγαν προεκλογικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή