Κυπριακό: Αποφασισμένοι για λύση δηλώνουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 00:58
UPD:01:01
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Την αποφασιστικότητά τους να εργασθούν για λύση του Κυπριακού εξέφρασαν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις τους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την αποφασιστικότητά τους να εργασθούν για λύση του Κυπριακού εξέφρασαν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις τους.

Μιλώντας σε εγκαίνια έργου υποδομής στη νεκρή ζώνη κοντά στην κωμόπολη Αθηένου, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα να παρουσιαστεί έτοιμη η Τουρκία στη Διάσκεψη για την Κύπρο στην Ελβετία, όχι με λόγια αλλά με έργα.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι αποφασισμένος να εργαστεί για βιώσιμη λύση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, προσθέτοντας ότι με αυτή την αποφασιστικότητα και βούληση, θα μεταβεί στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς-Μοντάνα της Ελβετίας.

Όπως είπε ο κ. Ακιντζί, στη Διάσκεψη για την Κύπρο η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενεργήσει με στόχο μια ομοσπονδιακή λύση στη βάση δύο πολιτικά ισότιμων συνιστωσών πολιτειών.

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή