ΥΠΕΞ: Γνώμονας των αποφάσεων της Ε.Ε. είναι να μην αδικήσει τον εαυτό της

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 14:56
A- A A+

«Γνώμονας των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να μην αδικήσει τον εαυτό της. Να μην είναι η ίδια αδικημένη».

Αυτό τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων –μεταξύ των οποίων και του τούρκου πρωθυπουργού http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/12/1277520.htm - που υποστήριξαν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση με την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων τη Δευτέρα, αδίκησε την Τουρκία.

«Το πρώτο συμφέρον της Ένωσης είναι να διαφυλάσσει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά της. Αυτή είναι και στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα της Ένωσης. Μια Ένωση η οποία λειτουργεί ομαλά, αποτελεσματικά, με κύρος και αξιοπιστία. Όλα τα άλλα έρχονται μετά», παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφερόμενος στο μέλλον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να πολιτευθεί η Τουρκία και θα αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε., είναι δική της ευθύνη».

Η Τουρκία «έχει την ευθύνη και θα εφαρμόσει όποια πολιτική εκτιμά ότι εξυπηρετεί καλύτερα τις προτεραιότητες και τα συμφέροντά της», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Από την πλευρά της και η Ε.Ε. θα εφαρμόσει μια πολιτική σύμφωνη με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή