Διευρύνεται η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το βαρόμετρο Δεκεμβρίου του ΣΚΑΪ και της VPRC
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 08:17

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα αυξήθηκε το ποσοστό της ΝΔ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

A- A A+

Παρά τις αλλαγές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να εκτιμώνται θετικά από το εκλογικό σώμα και παρ' όλη τη διαφαινόμενη κυβερνητική δυσαρέσκεια, η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι ανοίγει.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει στάσιμο, ενώ μικρή πτώση καταγράφει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 43%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 38,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΣΥΝ 4,5% και ο ΛΑΟΣ με 3,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 49% έναντι 26% του Γιώργου Παπανδρέου.

«Είτε εκούσια, είτε ακούσια η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά. Αυτό είναι το βασικό κλίμα που αποτυπώνεται στην τελευταία δημοσκόπηση, κυρίως λόγω των συσπειρώσεων» εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της VPRC Γιάννης Μαυρής.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, στα θετικά του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται ο αυξημένος βαθμός συσπείρωσης (αντίστοιχο φαινόμενο που παρατηρείται και στο κυβερνών κόμμα παρά τη δυσαρέσκεια) και η ενίσχυση του Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, αλλά με ταυτόχρονη ενίσχυση και του Κ. Καραμανλή.

Το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα επικαιρότητα.

* Οπλοχρησία, κυνήγι και εγκληματικότητα: Οι απόψεις της κοινής γνώμης για τον αριθμό των κυνηγετικών όπλων στην Ελλάδα, την κατοχή του και τη συσχέτιση του με την εγκληματικότητα.

* Ποδόσφαιρο: οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Η γνώμη του πολιτών για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και το κοινό του ποδοσφαίρου.

* Οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ: Η δημοσκόπηση εξετάζει τη δημοτικότητα του Νίκου Αθανασάκη, καθώς και την αλλαγή γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή