Στα σύνορα των τόπων, του χρόνου και της ψυχής

«Transit songs, ρεσιτάλ μπροστά σ’ ένα ποιητικό τοπίο» στο θέατρο Ολύμπια, στις 16 Ιουνίου
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 09:30
A- A A+

Η μεσόφωνος Λένια Ζαφειροπούλου και ο Αντρέι Χόβριν στο πιάνο παρουσιάζουν μια βραδιά τραγουδιού, ποίησης και video art, με τίτλο «Transit songs, ρεσιτάλ μπροστά σ’ ένα ποιητικό τοπίο», στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61), στις 16 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στις απτές και άυλες μεθοριακές γραμμές, στα σύνορα των τόπων, του χρόνου και της ψυχής. Από τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν έως τον Μπέντζαμιν Μπρίτεν, οι άνθρωποι τραγουδούν, για να διασχίσουν απτόητοι τα σκοτεινά δάση και τα ασαφή όρια της ύπαρξης.

Το τραγούδι είναι η επίκληση όσων στέκουν από την άλλη μεριά των συνόρων και ατενίζουν απροσπέλαστες τις πατρίδες, τον χαμένο χρόνο ή τον ίδιο τον εαυτό τους. Το τραγούδι αναπλάθει ό,τι τα σύνορα έχουν κρύψει από το βλέμμα μας. Το τραγούδι είναι αυτο - μάγεμα, για να περάσεις ατρόμητος, από την παρούσα στιγμή, στη στιγμή που φοβάσαι ή ελπίζεις ή προσμένεις. Είναι η βοήθεια, όταν οι λέξεις δεν αρκούν, για να μεταβείς από τη νηφαλιότητα στην έκσταση. Είναι η κίνηση της ψυχής, η λέμβος που διασχίζει κάθε μεθοριακό ποταμό.

Συντελεστές

Λένια Ζαφειροπούλου: αποδόσεις και συνόψεις ποιητικών κειμένων - τραγούδι, Αντρέι Χόβριν: πιάνο, Κατερίνα Μερτζάνη - Celine Τοκμακίδη: βίντεο.

Πληροφορίες

Θέατρο Ολύμπια: Ακαδημίας 59 - 61, Αθήνα (στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο), τηλ.: 210 3662100. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 5 έως 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς