Στο αρχείο οι καταγγελίες κατά Κοντομηνά για την υπόθεση της Ιnteramerican

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 15:47
A- A A+

Στο Αρχείο ζητεί να τεθεί η υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Αθανασίου, που διενήργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή".

Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε σωρεία δημοσιευμάτων και καταγγελιών σχετικά με εξαπάτηση ομογενών από στελέχη της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican, κατέληξε ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο Αρχείο.

Ο κ. Αθανασίου στο πόρισμα που συνέταξε, αναφέρει ότι από την εξέταση των μαρτύρων και τη μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος διευθυντικών στελεχών της ασφαλιστικής εταιρείας, πλην μιας περίπτωσης ασφαλιστή για τον οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, υπεξαίρεση και πλαστογραφία που φέρεται να διέπραξε σε βάρος ομογενών στη Νότια Αφρική.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι για υποθέσεις ομογενών που κατήγγειλαν εξαπάτησή τους από στελέχη της ασφαλιστικής σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Τέλος, ο εισαγγελέας ζητά να συνεχιστεί η έρευνα στο σκέλος που αφορά καταγγελίες για πλαστά αποθεματικά της ασφαλιστικής, καθώς και για αύξηση της ακίνητης περιουσίας του Ομίλου με ακίνητα εκτός σχεδίου, που σύμφωνα με τις καταγγελίες έχουν υπερεκτιμηθεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή