Παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά ζητούν οι Συντηρητικοί της Σκωτίας

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 14:29
UPD:14:45
REUTERS/NEIL HALL
A- A A+

Η ηγέτις του Σκωτσέζικου Συντηρητικού Κόμματος, ημιαυτόνομου τμήματος των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι στη Σκωτία, υποστηρίζει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά της Ευρώπης, γνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτό μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε κομματική πηγή.

Η επικεφαλής των Συντηρητικών της Σκωτίας Ρουθ Ντέιβιντσον έχει ενισχύσει τη θέση της μέσα στο κόμμα επειδή ηγήθηκε μιας εκστρατείας που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει 13 έδρες στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι Συντηρητικοί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ερωτηθείσα εάν η Ρ. Ντέιβιντσον υποστηρίζει την παραμονή στην ενιαία αγορά, η πηγή είπε «ναι, αλλά γνωρίζει πως διαπραγματευόμαστε και δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε σε μια διαπραγμάτευση».

Η κ. Ντέιβιντσον βρίσκεται στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την πηγή. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει εξασθενίσει τη θέση της πρωθυπουργού του Η.Β., μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή