Ρωσία: Συνέλαβαν τον Ναβάλνι πριν από διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 13:41
UPD:17:20
REUTERS/TATYANA MAKEYEVA

Ο Αλ. Ναβάλνι, μολονότι θεωρείται εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, είναι εθνικιστής και βασίζει την αντιπολιτευτική του γραμμή προς το καθεστώς του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν κυρίως σε ζητήματα διαφθοράς, χωρίς να αμφισβητεί τις γενικές γραμμές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, όπως άλλα τμήματα του αντιπολιτευτικού μπλοκ (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Στη σύλληψη του ηγέτη της ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας, λίγες ώρες πριν από αντικυβερνητική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία θα λάμβανε μέρος και η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο γραφείο του Ναβάλνι διακόπηκε, δήλωσε η εκπρόσωπός του σε ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Twitter. Η απευθείας σύνδεση μέσω Διαδικτύου από το γραφείο του Αλ. Ναβάλνι διακόπηκε.

Ο Αλ. Ναβάλνι, μολονότι θεωρείται εκ των ηγετών της ρωσικής αντιπολίτευσης, είναι εθνικιστής και βασίζει την αντιπολιτευτική του γραμμή προς το καθεστώς του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν κυρίως σε ζητήματα διαφθοράς, χωρίς να αμφισβητεί τις γενικές κατευθύνσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, όπως άλλα τμήματα του αντιπολιτευτικού μπλοκ.

Ηγείται του οργανισμού «'Ιδρυμα κατά της Διαφθοράς».

Σύλληψη και διαδηλωτών

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης μικρό αριθμό διαδηλωτών την ώρα που εξέρχονταν από σταθμό του μετρό λίγο πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου χωρίς άδεια, στο κέντρο της Μόσχας, το οποίο είχε διοργανώσει ο Αλ. Ναβάλνι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με τη σύλληψη του ίδιου του κ. Ναβάλνι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή