Ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου για την κατάσταση στο Μενίδι

«Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των κατοίκων»
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 11:53
UPD:13:32
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Έπρεπε να θρηνήσουμε τον αδικοχαμένο μαθητή προκειμένου η Αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή;» διερωτάται, τονίζοντας ότι «η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων των Αχαρνών και της γύρω περιοχής δεν είναι διαπραγματεύσιμη» δήλωσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

A- A A+

Την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών ώστε «να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» στο Μενίδι ζητεί η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής, «οι κάτοικοι πολλών περιοχών του δήμου Αχαρνών, είναι καθημερινά αντιμέτωποι με την εγκληματική συμπεριφορά οργανωμένων ομάδων». «Η οπλοχρησία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων, η καύση καλωδίων, οι αρπαγές τσαντών, η ηχορύπανση και η συνεχής διατάραξη κοινής ησυχίας είναι φαινόμενα που οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν» αναφέρει.

Σημειώνει ακόμη ότι «οι κάτοικοι, αισθανόμενοι την έλλειψη προστασίας δημιούργησαν ακόμη και Σύλλογο πολιτών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και πολλές φορές είχαν εκφράσει το φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή ή η ακεραιότητά τους», αλλά «δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τραγικό θύμα αυτής της κατάστασης θα ήταν το εντεκάχρονο αγγελούδι που χάθηκε τόσο άδικα».

Ωστόσο, συνεχίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου, παρά τις συνεχείς  καταγγελίες των πολιτών και των φορέων του δήμου «δεν ίδρωσε το αυτί κανενός αρμοδίου».

«Έπρεπε να θρηνήσουμε τον αδικοχαμένο μαθητή προκειμένου η Αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή;» διερωτάται, τονίζοντας ότι «η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων των Αχαρνών και της γύρω περιοχής δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή