Honda: Επένδυση στην τεχνολογία

Το νέο πεντάθυρο Civic διατίθεται από 20.650 ευρώ
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 09:24
UPD:09:24
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Από λευκό χαρτί, η Honda συνέθεσε τη δέκατη γενιά Civic. Η ιστορική καταξίωση του μοντέλου, από το 1972 μέχρι σήμερα, είναι δεδομένη και οι ιθύνοντες της εταιρείας μιλούν για την πιο δυναμική και προηγμένη έκδοση. Το διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι, οδηγώντας το 5θυρο σπορ hatchback (άμεσα διαθέσιμο θα είναι και το 4θυρο sedan μόνο με τον βενζινοκινητήρα 1.5), σε ένα ημερήσιο roundtrip Αθήνα - Τρίπολη - Σπήλαια Λιμνών - Καλάβρυτα - Αθήνα. Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε ως τώρα. Το νέο μοντέλο είναι ένα χαμηλό μακρύ οικογενειακό αυτοκίνητο για πέντε άτομα, με μοντέρνα όψη και αρμονικό προφίλ, αλλά και με πίσω μέρος που «πουλάει» αρκετή αγριάδα, για να μην ξεχνάμε την Type R «σφραγίδα» του ονόματος.

Η όλη σχεδιαστική προσέγγιση -και στο σύγχρονο ποιοτικό εσωτερικό- έχει ενδιαφέρον και αποτελεί, το δίχως άλλο, αντικείμενο συζήτησης. Για τους σκληροπυρηνικούς της τρίθυρης λογικής υπάρχει, βεβαίως, θέμα… Το νέο αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Αγγλία και η Ηonda έχει επενδύσει 270 εκατ. σε τεχνολογίες και νέες μεθόδους παραγωγής. Η φιλοσοφία επιδόσεων Earth Dreams πανταχού παρούσα, φυσικά, όσον αφορά τα VTEC Turbo μοτέρ, η πλατφόρμα καινούργια, οι χώροι μεγάλοι, με 458 έως 1.207 λίτρα για τις αποσκευές (το πορτμπαγκάζ έχει τεράστιο πρακτικό άνοιγμα 1.120 χλστ.), το αμάξωμα πιο άκαμπτο κατά 52%, η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με τα υδραυλικά silent blocks κάνει τους ελληνικούς δρόμους να φαντάζουν …ευρωπαϊκοί, το σύστημα διεύθυνσης άμεσο και ακριβές. Στα highlights περιλαμβάνεται και το Honda Sensing που καθιστά το νέο Civic ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία.

Το νέο Honda Civic διατίθεται στην έκδοση Hathcback με κινητήρες 1.0 και 1.5 lt, V-TEC Turbo (στα τέλη του έτους θα έρθει και η έκδοση με τον 1.6 Diesel).

Πολύ καλό το χαμηλού κόστους χρήσης 3κύλινδρο «μικρό» μοτέρ των 129 ίππων με 200 Nm από τις 2.250 σ.α.λ., απλά «θεϊκό» το 4κύλινδρο των 1.500 κ.εκ. με 182 ίππους 240 Nm ροπής από τις 1.900 σ.α.λ. Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με 6τάχυτα μηχανικά κιβώτια (καινούργια) καθώς και αυτόματο τεχνολογίας CVT. Σε όλες τις συνθήκες το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται «αλφάδι» στις ιδανικές γραμμές του δρόμου, δεν γέρνει όταν στρίβει, δεν ξεκολλάει από την άσφαλτο, σε προκαλεί να το πας «αέρα».

Οι τιμές του νέου Civic κυμαίνονται από 20.650 έως 30.250 ευρώ, ενώ όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με πέντε χρόνια δωρεάν service (με βάση reminder system), οδική βοήθεια και εγγύηση.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή