Ώρα τίτλου στο ΣΕΦ

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 09:50
UPD:15:44
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/Takis Sagias
A- A A+

Ώρα τίτλου απόψε στο ΣΕΦ. Στις 21:00, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα «συγκρουστούν» στον 5ο τελικό των play off με το νικητή να αναδεικνύεται πρωταθλητής της Α1 μπάσκετ.

Θα αυξήσει το σερί του ο Ολυμπιακός (εάν πάρει τον τίτλο θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος) ή, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην κορυφή μετά από 3 χρόνια απουσίας; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί περίπου στις 11 το βράδυ όταν (λογικά) θα έχει τελειώσει ο καταληκτικός αγώνας.

Μετά από 4 ματς που έχουν δώσει οι δύο «αιώνιοι» στη σειρά των τελικών επικρατεί η απόλυτη ισορροπία (2-2). Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα οι  «πράσινοι» δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλό τους. Βέβαια είναι τέτοια η κρισιμότητα του σημερινού αγώνα που κανείς δε μπορεί να χαρακτηρίσει το «τριφύλλι» ως φαβορί.

Ιδιαίτερα, από τη στιγμή που απέναντι υπάρχει η ομάδα που έπαιξε στον εφετινό τελικό της Euroleague και με την εικόνα της την τελευταία πενταετία έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε, ακόμη και στην κακή της μέρα. Αυτό το έκανε, άλλωστε, ο Ολυμπιακός και στα δύο ματς που έδωσε στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό στη σειρά των play off. Βρέθηκε μία ανάσα από το «σπάσιμο» της έδρας του, αλλά έφυγε νικητής και στις δύο!

Η ενέργεια που βγάζουν οι «πράσινοι» στο παρκέ, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που δείχνουν να έχουν «μείνει από δυνάμεις», η πολύ καλή άμυνα στα τέσσερα ματς που παίζει η ομάδα του Πασκουάλ, είναι μερικά από τα στοιχεία που βλέποντας τα κάποιος μπορεί να δώσει ένα μικρό προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Προβλήματα δεν υπάρχουν και οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα παραταχθούν με τις καλύτερες δυνατές δωδεκάδες.

*Διαιτητές του αποψινού 5ου τελικού θα είναι οι διεθνείς, Αναστόπουλος, Πηλοΐδης και Μάνος. Από τη διαδικασία εξαιρέθηκε ο Τόμι Σχινάς, μετά την κακή διαιτησία που είχε στον 3ο τελικό των δύο «αιωνίων» στο κλειστό του Νέου Φαλήρου την περασμένη Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις