Τουρκία: Μεγάλο λάθος το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 17:33
UPD:17:34
EPA/TUMAY BERKIN

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι η περιοχή έχει ήδη αρκετά προβλήματα και δεν θα ήταν καλό να προστεθεί ακόμη ένα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Μεγάλο λάθος και ανεύθυνη κίνηση χαρακτήρισε η Τουρκία την προκήρυξη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν από το Ιράκ από την τοπική κυβέρνηση στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε ότι η περιοχή έχει ήδη αρκετά προβλήματα και δεν θα ήταν καλό να προστεθεί ακόμη ένα.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με την περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι παραδοσιακά καλές, καθώς ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης Μασούντ Μπαρζανί είναι πολιτικός αντίπαλος του αποσχιστικού, παράνομου στην Τουρκία Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

To PKK θεωρείται πολιτικά κυρίαρχο τόσο στο τουρκικό τμήμα του Κουρδιστάν, όσο και στις περιοχές όπου κατοικούν Κούρδοι στη Συρία και το Ιράν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επαναβεβαίωσε εξάλλου ότι η εδαφική ακεραιότητα και η πολιτική ενότητα του Ιράκ είναι θεμέλιος λίθος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή