Πασκουάλ: «Νίκη αφιερωμένη στον κόσμο μας»

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 23:57
UPD:09/06/2017 00:00
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για το γεγονός ότι δεν σφυρίζουν οι διεθνείς διαιτητές στους τελικούς ο Τσάβι Πασκουάλ είπε «Επειδή δεν γνωρίζω καλά το θέμα θα πω μόνο ότι ένοιωσα έκπληξη όταν το έμαθα. Και είμαι πεπεισμένος ότι συνολικά για την Ελλάδα και το μπάσκετ δεν είναι θετικό».

A- A A+

Στον κόσμο του Παναθηναϊκού αφιέρωσε τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον 4ο τελικό των play off ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» περιμένει από τους παίκτες του καλύτερη διαχείριση στα τελευταία λεπτά των αγώνων, καθώς σε δύο από αυτούς και συγκεκριμένα στο ΣΕΦ η ομάδα του Παναθηναϊκού «αυτοκτόνησε» στο φινάλε...

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Τους αφιερώνουμε τη νίκη. Επίσης την αφιερώνουμε σε όσους στεναχωρήσαμε με την ήττα μας στον τρίτο τελικό, καθώς δεν παίξαμε καλά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κάναμε γεμάτο παιχνίδι, κυριαρχήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάναμε κάποια λάθη που δεν γίνεται να τα αποφύγεις, αλλά κατά βάση είχαμε περισσότερα θετικά στοιχεία από αρνητικά» τόνισε στον πρόλογό του ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος σχολίασε την εξαιρετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη:

«Το μεσημέρι γύρω στις 3 έμαθα ότι θα ήταν έτοιμος. Έχει μεγάλη καρδιά κι επιθυμία. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν διότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κι έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ήξερα ότι θα παίξει και ήμουν πεπεισμένος ότι θα μας βοηθούσε». 

Για το αν η σχετικά εύκολη νίκη επί του Ολυμπιακού θα παίξει ρόλο στον πέμπτο τελικό, ο Πασκουάλ σχολίασε: «Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία, σπουδαίους παίκτες που έχουν βιώσει πολλές φορές τέτοιους τελικούς και ξέρουν να παίζουν καλά είτε αν χάσουν, είτε αν κερδίσουν. Θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε σε καλή κατάσταση ενόψει του αγώνα που ακολουθεί. Και για να μιλήσουμε για τα ματς του ΣΕΦ θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα στο τέλος του αγώνα».

Για το γεγονός ότι δεν σφυρίζουν οι διεθνείς διαιτητές στους τελικούς είπε «Επειιδή δεν γνωρίζω καλά το θέμα θα πω μόνο ότι ένοιωσα έκπληξη όταν το έμαθα. Και είμαι πεπεισμένος ότι συνολικά για την Ελλάδα και το μπάσκετ δεν είναι θετικό. Δεν έχω άποψη για το κατά πόσο πρέπει να συμβαίνει αυτό ή όχι, καθώς δεν γνωρίζω το σκεπτικό».

Ρωτήθηκε και για τη διαιτησία του τρίτου τελικού κι αν κατά τη γνώμη του διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, παρ΄ όλα αυτά απάντησε: «Δεν μ’ αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες και να μιλάω για διαιτησία ή τραυματισμένους παίκτες. Το μυαλό μου βρίσκεται σε αυτό που μπορώ να ελέγξω. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω το παιχνίδι και να βρίσκονται οι παίκτες μου σε καλή κατάσταση νοητικά και αγωνιστικά και να μην κάνουμε λάθη στις κρίσιμες στιγμές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις