Καραμανλής: Ιστορικής σημασίας η ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ε.Ε.

«Βήμα - βήμα ενισχύεται η συνεργασία των κρατών - μελών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης»
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 16:06
A- A A+

Για ιστορικής σημασίας εξέλιξη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κωστας Καραμανλής, αναφερόμενος στην από 1/1/2007 ένταξη της Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την οποία η Ελλάδα εργάσθηκε επί μακρόν και η οποία θα συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι παράλληλα αποτελεί μήνυμα προς τις υποψήφιες χώρες ότι αν ενσωματώσουν τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε., υπάρχει και γι'αυτές ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πολιτική βούληση της Ελλάδας να ενσωματωθούν σταδιακώς όλες οι βαλκανικές χώρες στην ενωμένη Ευρώπη και αναφέρθηκε ειδικότερα στην περίπτωση της Σερβίας, για την ευρωπαϊκή προοπτική της οποίας είχε συνάντηση χθες στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τάντιτς.

Aντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας -και ειδικότερα το ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης- που απασχόλησαν τους ηγέτες της Ε.Ε., ο κ. Καραμανλής επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως ήδη από το 2004 είχε προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε..

Οπως είπε, η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεργασία για το θέμα με τους μεσογειακούς εταίρους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «βήμα - βήμα ενισχύεται η συνεργασία των κρατών - μελών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή