Κόμεϊ: O Τραμπ με δυσφήμησε, αναμφισβήτητη η ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 17:36
UPD:09/06/2017 15:26
REUTERS/JONATHAN ERNST

Ο κ. Κόμεϊ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί οφείλουν να γνωρίζουν πως το FBI υπήρξε πάντα ειλικρινές, ισχυρό και ανεξάρτητο.

A- A A+

Η διοίκηση Τραμπ επέλεξε λέγοντας ψέματα να δυσφημίσει εμένα και το FBI, δήλωσε ο τέως επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ Τζέιμς Κόμεϊ, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.

Πάντως, δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των εκλογών αφού έκλεισαν οι κάλπες, υπονοώντας ότι οι όποιες ρωσικές παρεμβάσεις, έλαβαν χώρα κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να επηρεαστεί η κοινή γνώμη.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, άνω σώματος του Κογκρέσου των ΗΠΑ, για το ζήτημα των επαφών του επιτελείου του κ. Τραμπ, ως υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, με Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί οφείλουν να γνωρίζουν πως το FBI υπήρξε πάντα ειλικρινές, ισχυρό και ανεξάρτητο.

NBC NEWS

Αναφερόμενος στον κ. Τραμπ, είπε ότι δεν του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να παρεμποδίσει με άλλους τρόπους τη Δικαιοσύνη.

Χαρακτήρισε δε «πολύ ενοχλητικές» τις συνομιλίες του με τον κ. Τραμπ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Κόμεΐ κάλεσε εξάλλου τον κ. Τραμπ να δημοσιοποίησει τις μεταξύ τους συνομιλίες, εφόσον έχουν καταγραφεί.

Στη γραπτή κατάθεση που υπέβαλε στην Επιτροπή και δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, ο κ. Κόμεϊ ανέφερε πως ο κ. Τραμπ απαίτησε να σταματήσει η έρευνα του FBI για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, καθώς και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την αφοσίωσή του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή