Χάσι: «Πρώτος στόχος η πρόκριση στους ομίλους του Champions League»

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 15:31
UPD:15:39
EPA/LESZEK SZYMANSKI
A- A A+

Το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Μπεσνίκ Χάσι, παρουσίασε σήμερα η ΠΑΕ.

Ο Aλβανός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη, υπέγραψε για 2 χρόνια στους «ερυθρόλευκους» και σήμερα είχε την πρώτη του επαφή με τους εκπροσώπους του Τύπου.  

Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος, αφού καλωσόρισε τον 45χρονο τεχνικό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και για το νέο αθλητικό διευθυντή του συλλόγου, Μάριο Ουσίγιος, αλλά και για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος θα πλαισιώσει το τμήμα σκάουντινγκ.

Επίσης αναφέρθηκε στα μεταγραφικά τονίζοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να έρθουν καλοί παίκτες, ενώ παραδέχθηκε ότι έγινε πρόταση στον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, Ροντρίγκες, την οποία, όμως, απέρριψε. Διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα για Λαβέτσι, ενώ για τις επαφές που είχε με τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA τόνισε: «Μας έθεσαν προθεσμία για να βρεθεί λύση. Έχετε ευθύνη και εσείς οι δημοσιογράφοι».

Τη... σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Ουσίγιος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι στόχοι μας. Πρώτος από όλους η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Μιλήσαμε με τον Μπέσνικ για το τι θέλει η ομάδα και έχουμε συμφωνήσει ότι θα έχει επιθετική φιλοσοφία.

Προφανώς, σε τέτοιο επίπεδο είναι ευθύνη μας να φέρουμε τους καταλληλότερους ποδοσφαιριστές και σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε. Γνωρίζω ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος, αλλά θα ήθελα και εγώ και ο Μπεσνίκ να ζητήσουμε χρόνο για να δουλέψουμε και είμαι σίγουρος ότι κατόπιν θα δεχθούμε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο». 

Λίγα λόγια και πολλή δουλειά υποσχέθηκε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Δύο φορές με προηγούμενες ομάδες είχα ζήσει τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο. Την απίστευτη ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη με την οποία είχαν νιώσει... φόβο οι παίκτες μου. Τώρα αυτή την ατμόσφαιρα θα την ζω σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Έρχομαι με φιλοδοξίες», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια έθεσε τον πρώτο στόχο της ομάδας:

«Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League και ένα κριτήριο για την επιλογή μου είναι η συμμετοχή μου στα προκριματικά της διοργάνωσης ως παίκτης και ως προπονητής. Γνωρίζω καλά την ομάδα, την είδα σε βίντεο πριν αρχίσω να συζητώ σοβαρά την προοπτική να αναλάβω. Έχουμε πολλούς δανεικούς και τις δύο τελευταίες ημέρες δούλεψα με τον Μάριο, τον Ντάρκο και τον Φρανσουά και θα δώσουμε σε όλους την ευκαιρία. Θα είναι μαζί μας στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας πολλοί από αυτούς. Η φιλοσοφία μου είναι, επίσης, να πάρουν ευκαιρία και παίκτες από τις ακαδημίες και να είναι μαζί μας στην προετοιμασία». 

Για την φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο είπε: «Η φιλοσοφία μου είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Θέλω να έχουμε όσο πιο γρήγορα έτοιμο το ρόστερ. Είμαστε παράξενοι άνθρωποι εμείς οι προπονητές. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Οι συνεργάτες όμως έχουν την διάθεση να συμβεί και να έχουμε όσο το δυνατόν το πιο μεγάλο μέρος του ρόστερ μέχρι τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα μας». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις