ΠΑΣΟΚ: Eπιχαίρει ο πρωθυπουργός για συμφωνίες στην Ε.Ε. ερήμην της Ελλάδας

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 18:14
UPD:18:50
A- A A+

«Το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης και υλοποίησης των υποχρεώσεων της Τουρκίας, έναντι της Ε.Ε., έγινε τελικά, χρονοδιάγραμμα αναβολής, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ. Η συνεχιζόμενη πρακτική της παραπομπής στον μέλλοντα και απροσδιόριστο, ουσιαστικά, χρόνο των υποχρεώσεων της Τουρκίας, θα σωρεύσει νέα αδιέξοδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό και θ' αποβεί εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός διαχειρίζεται τις ευρωτουρκικές σχέσεις με τα μάτια στραμμένα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ η απουσία του στις διαπραγματεύσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι "εκκωφαντική". Ας μην επιχαίρει εκ των υστέρων γι' αυτά που συμφωνούνται στην Ε.Ε. ερήμην της Ελλάδας. Ούτε αρκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να εκφράζει απλά ευχές για την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναλαμβάνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη Σερβία, ενόψει των δύσκολων εξελίξεων που έρχονται το 2007 στην περιοχή μας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τα σοβαρά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με μικροκομματική μιζέρια για εσωτερική κατανάλωση και με ανεύθυνο λαϊκισμό.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι η θητεία του κ. Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν τον δίδαξε ότι στα θέματα αυτά ζητούμενο είναι πάνω απ’ όλα η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα», απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή