Ξενώνας για πρόσφυγες στον Κεραμεικό από τη γερμανική ΜΚΟ Help

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 15:45
UPD:15:57
SOOC/Nikos Libertas

Ο νέος χώρος, γνωστός ως Mosaico House, θα φιλοξενήσει έως 32 γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την εθνική τους προέλευση ή από το εάν θα παραμείνουν τελικά στην Ελλάδα ή θα μετοικήσουν σε κάποια τρίτη χώρα (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Εντός του Ιουνίου γερμανική ΜΚΟ «Help-βοήθεια για αυτοβοήθεια», μέσω του παραρτήματός της στην Αθήνα και με χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών αρχίζει τη λειτουργία ξενώνα που θα στεγάσει κυρίως γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες που χρήζουν βοήθειας.

Ο νέος χώρος, γνωστός ως Mosaico House, θα φιλοξενήσει έως 32 γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την εθνική τους προέλευση ή από το εάν θα παραμείνουν τελικά στην Ελλάδα ή θα μετοικήσουν σε κάποια τρίτη χώρα.

Το κτήριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα (τα ακριβή στοιχεία δεν ανακοινώνονται συνειδητά) ανακαινίστηκε πλήρως για τον τωρινό του σκοπό και περιλαμβάνει έναν ξεχωριστό όροφο για δραστηριότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως διδασκαλία ξένων γλωσσών, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Η ιδέα που βρίσκεται πίσω από το Mosaico House είναι ότι από την ένωση πολλών και διαφορετικών κομματιών, μπορεί να δημιουργηθεί κάτι μεγαλύτερο, πλουσιότερο και ακόμα πιο όμορφο. Η πρόσβαση σε ένα φυσιολογικό μέρος, το οποίο βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα αποτελεί σπίτι για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς και οι συνυφασμένες υπηρεσίες στήριξης, θα συμβάλουν στην προετοιμασία των κατοίκων του για τη νέα τους ζωή στην Ευρώπη, όπου κι αν είναι αυτή, αλλά και για την επιτάχυνση της ενσωμάτωσης και της ενεργής συμμετοχής τους στην κοινωνία.

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η Help θα πραγματοποιήσει στις 21 Ιουνίου τα εγκαίνια του ξενώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή