Ιράν: Αιματηρές επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Αναφορές για συνολικά οκτώ νεκρούς
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 09:26
UPD:13:45
A- A A+

Συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, όπως μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ.

Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από «ομάδες τρομοκρατών». Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών είναι συγκεχυμένες, με πηγές να κάνουν λόγο για επτά νεκρούς στο ιρανικό κοινοβούλιο και άλλον έναν στο μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης, η οποία επικαλείται δηλώσεις βουλευτή, τρεις ένοπλοι, ο ένας με πυροβόλο όπλο και δύο με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και άνοιξαν πυρ. Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έκλεισαν και ότι ένας από τους δράστες είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

ASSOCIATED PRESS

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένας άνδρας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενώ τέσσερα άτομα κρατούνταν όμηροι.

Παράλληλα επίθεση σημειώθηκε και στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη. Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι την επίθεση στο μαυσωλείο πραγματοποίησαν τέσσερις ένοπλοι εκ των οποίων ένας καμικάζι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, νεκρός έπεσε ένας κηπουρός του μαυσωλείου.

Το μαυσωλείο του Χομεϊνί απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το κοινοβούλιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή