Θα υποστήριζαν προσωρινή αύξηση στρατευμάτων στο Ιράκ, οι Δημοκρατικοί

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 17:53
UPD:18:08
A- A A+

Χρειάζονται οπωσδήποτε περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα για να επιβάλουν την ασφάλεια στο Ιράκ, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις δεν έχουν τα μέσα για να εδραιώσουν την ασφάλεια, αφού είναι μη επαγγελματικές και έχουν παρεισφρήσει σ' αυτές μέλη πολιτοφυλακών, δήλωσε σε συνέντευξή του χθες στο CNN ο Σουνίτης αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης, Ταρίκ αλ Χασίμι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Μπους πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Ιράκ, σε αντίθεση με την έκθεση Μπέικερ.

Ο κ. Χασίμι επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Μπους για τη διάλυση του ιρακινού στρατού.

Στο μεταξύ, ο εντολοδόχος ηγέτης της πλειοψηφίας στο Κογκρέσο, Δημοκρατικός Χάρρυ Ρήντ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ότι θα υποστήριζε μια προσωρινή αύξηση αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Ομως, ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Τζακ Κην, που υπέδειξε στον Πρόεδρο Μπους να αυξήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, επισήμανε ότι οι εν λόγω δυνάμεις θα χρειαστούν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στο Ιράκ. Από την άλλη πλευρά, ο τέως ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, σε συνέντευξή του προς το δίκτυο CBS, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χάνουν τον πόλεμο στο Ιράκ και ότι ήρθε η ώρα για την εφαρμογή νέας στρατηγικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή