Περίεργη ιστορία με κατάσχεση στην ΠΓΔΜ βουλγαρικών φορτηγών με όπλα του ΝΑΤΟ

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 19:59
A- A A+

Βουλγαρικά φορτηγά, που κρατήθηκαν την Πέμπτη στα Σκόπια, μετέφεραν όπλα του ΝΑΤΟ χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα και χωρίς καμία συνοδεία.

Τα φορτηγά μετέφεραν ελαφρά όπλα γερμανικής κατασκευής, στα οποία υπάρχει το έμβλημα του ΝΑΤΟ και είναι δωρεά του Οργανισμού προς την ΠΓΔΜ. Το Σάββατο, ο Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ, Λάζαρ Ελένοβσκι, δήλωσε ότι πρόκειται για το 1/3 της σχετικής αποστολής. Ο κ. Ελένοβσκι τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για την παράλειψη που υπήρξε, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το λάθος αυτό.

Το περασμένο Σάββατο, δικαστήριο στα Σκόπια έθεσε υπό κράτηση τους τέσσερις Βούλγαρους οδηγούς, ως υπόπτους για λαθρεμπόριο όπλων. Ωστόσο, σε βάρος των τεσσάρων Βουλγάρων δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Εννέα μέλη του στρατού της ΠΓΔΜ και προσωπικό της εταιρείας ΜΖΤ ανακρίθηκαν σε σχέση με τα όπλα που κατασχέθηκαν. Δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο θα ανακριθούν εκ νέου. Ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση στην ερώτηση σχετικά με τη βουλγαρική εταιρεία που διεκπεραίωνε την μεταφορά των όπλων.

Σύμφωνα με την τηλεόραση Α1 των Σκοπίων, τα όπλα προορίζονταν για επανεξαγωγή από τη Βουλγαρία προς κάποια άλλη αγορά.

Πρακτορείο Ειδήσεων FOCUS

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή