«Μη φοβάστε!» το μήνυμα 9χρονης στη συναυλία του Μάντσεστερ

Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 23:39
UPD:05/06/2017 16:11
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Μεγαλειώδης συναυλία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Μάντσεστερ πραγματοποιήθηκε στην πόλη, καθώς παρά την επίθεση στο Λονδίνο οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην την ακυρώσουν. 

«Έχω ένα μήνυμα για όλο τον κόσμο: μη φοβάστε» είπε η εννιάχρονη Σκάρλετ, η οποία, πριν από δύο εβδομάδες έζησε τον τρόμο στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε. 

Μαζί με τη μητέρα της, την θεία της και την ξαδέλφη της, η μικρή βρισκόταν στο Μάντσεστερ Αρένα την 22α Μαΐου όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του συναυλιακού χώρου, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 7 ανήλικα παιδιά, και να τραυματίσει περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Και οι τέσσερις επέστρεψαν σήμερα για να ζήσουν από κοντά αυτή τη συναυλία μαζί με άλλους 50.000 ανθρώπους, προκειμένου «να πιστέψουν και πάλι» στην ζωή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του κοριτσιού, η Ρέιτσελ ηλικίας 32 ετών.

«Η επιλογή που είχαμε ήταν να έρθουμε εδώ ή να παραμείνουμε κλεισμένες στο σπίτι μας, μέσα στον φόβο. Οι παππούδες μας επέζησαν από δύο παγκόσμιους πολέμους για να μπορούμε εμείς να ζούμε ειρηνικά και να αυτό το βλέπουμε ξανά. Δεν πρέπει όμως να γίνεται έτσι. Πρέπει η κυβέρνηση να κάνει κάτι, ιδίως έπειτα από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες στο Λονδίνο» σημείωσε η νεαρή γυναίκα, αναφερόμενη στην επίθεση το Σάββατο το βράδυ με 7 νεκρούς που συγκλόνισε τη Βρετανία και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Κέιτι Πέρι, οι Coldplay, ο Ρόμπι Ουίλιαμς, η Μάιλι Σάιρους, οι Take That, ο Usher, οι Black Eyed Peas ήταν μεταξύ των διάσημων του πενταγράμμου που συμμετέχουν στη συναυλία μαζί με την Αριάνα Γκράντε και με σύνθημα «One love Manchester».

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ελάχιστα λεπτά αφότου βγήκαν προς πώληση.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την προστασία των θεατών.

Στο πλήθος βρίσκονταν πολλοί έφηβοι, που φορούσαν βραχιολάκια με την «we stand together» (είμαστε ενωμένοι).

Μεταξύ των θεατών, πολλοί ήταν εκείνοι που έζησαν τον τρόμο την 22α Μαΐου. Κάποιοι ήρθαν στη συναυλία παρά τα εμφανή τραύματά τους, με τη βοήθεια αναπηρικών αμαξιδίων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή