Chris Cornell: Στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Βρέθηκαν στον οργανισμό του επτά διαφορετικές ουσίες
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 12:26
A- A A+

Ο τραγουδιστής των Soundgarden, Chris Cornell, βρέθηκε να έχει ίχνη από συνταγογραφούμενα φάρμακα στον οργανισμό του, αλλά δεν συνέβαλαν στο θάνατό του σύμφωνα με τις αναφορές από τις τοξικολογικές που έγιναν γνωστές.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν το αρχικό συμπέρασμα της αυτοκτονίας και έδειξαν την παρουσία βαρβιτουρικών, καφεΐνης και λοραζεπάμης, επίσης γνωστή ως Ativan. Η έκθεση δείχνει επίσης ναλοξόνη, ένα αντι-οπιοειδές φάρμακο. Συνολικά βρέθηκαν στον οργανισμό του επτά διαφορετικές ουσίες.

«Αυτά τα φάρμακα δεν συνέβαλαν στην αιτία θανάτου», δήλωσε ωστόσο ο Dr. Theodore Brown, βοηθός του ιατρικού εξεταστή του Wayne County.

Οι αναφορές επιβεβαιώνουν ότι ο 52χρονος τραγουδιστής απαγχονίστηκε μετά από τη συναυλία του στις 17 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως βρέθηκε από έναν φύλακα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

H σύζυγος του Cornell, Βίκυ Καραγιάννη, είπε ότι μίλησε μαζί του αμέσως μετά τη συναυλία στο Ντιτρόιτ και είχε δηλώσει ότι μπορεί να είχε πάρει επιπλέον Ativan. Ήλπιζε ότι οι τοξικολογικές θα μπορούσαν να δώσουν μερικές απαντήσεις για το τι συνέβη καθώς αρνείται ότι ο τραγουδιστής ήθελε να αυτοκτονήσει.

«Πολλοί από εμάς που γνωρίζαμε τον Chris παρατηρήσαμε ότι δεν ήταν ο εαυτός του κατά τις τελευταίες του ώρες και πως κάτι δεν πήγαινε καλά», ανέφερε σε δήλωσή της. «Μάθαμε, από την έκθεση, ότι διάφορες ουσίες βρέθηκαν στον οργανισμό του. Μετά από τόσα χρόνια αυτοπεποίθησης, αυτή η στιγμή της φοβερής κρίσης φαίνεται να αποδυνάμωσε και να άλλαξε τελείως την κατάσταση του μυαλού του», αναφέρει η σύζυγός του τραγουδιστή.

Ο Daryl Davies, Καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στη σχολή φαρμακοβιομηχανίας USC, δήλωσε ότι τα φάρμακα ήταν ένας συνδυασμός διεγερτικών και συνάμα κατασταλτικών ουσιών και πως αυτό το κοκτέιλ προκαλεί υπνηλία και αποπροσανατολισμό.

Σε συνεντεύξεις που είχε δώσει παλαιότερα, ο Chris Cornell είχε μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα που έδωσε για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και αργότερα από το αλκοόλ. Είχε αποκαλύψει, επίσης, ότι κατά περιόδους έπασχε από κατάθλιψη και αγοραφοβία. Το 2007, δήλωνε ότι ήταν πλέον νηφάλιος, αφότου παρακολούθησε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης το 2002.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς