Εμμένει στην επίθεσή του κατά ΣΥΝ αλλά και ΠΑΣΟΚ ο Βύρων Πολύδωρας

Εντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης - Υπερβολικές διαστάσεις από ορισμένους εκτιμά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 14:39
UPD:14:42
A- A A+

Εμμένει στις θέσεις που διατύπωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, κάνοντας λόγο για ομπρέλα πολιτικών κομμάτων σε αντεξουσιαστές ταραξίες.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο κ. Πολύδωρας ζήτησε και πάλι από τον Συνασπισμό να καταδικάσει κατηγορηματικά τα επεισόδια από ομάδες αντεξουσιαστών, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «οι ομάδες των ταραξιών είναι όμορες με το ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας στην επίθεση Πολύδωρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ με σημερινή της ανακοίνωση καλεί τον πρωθυπουργό, «ο οποίος έχει συνολικότερη ευθύνη για την κυβερνητική πολιτική και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης επί πρωθυπουργίας του, να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης».

Όπως υπογραμμίζεται, «ο κ. Πολύδωρας επιμένει και κλιμακώνει την προσπάθειά του να στοχοποιεί το κόμμα μας με αναίτιες και απαράδεκτες συκοφαντικές κατηγορίες, σε μια προφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού από τις δικές του ευθύνες. Ευθύνες που προκύπτουν από τα συσσωρευμένα προβλήματα αυταρχισμού και ασυδοσίας στις υπηρεσίες ασφάλειας των οποίων προΐσταται».

Ο ΣΥΝ δεν οφείλει καμία δήλωση στο κ. Πολύδωρα, τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Θεόδωρος Μαργαρίτης, καταλογίζοντας στον υπουργό «υπερσυντηρητική και ακραία λογική». Όπως είπε, «είναι αυτονόητη η αντιπαράθεση του ΣΥΝ με τη βία».

«Να μαζέψει τη μερίδα των ουρακοτάγκων που χτυπούν απρόκλητα διαδηλωτές», κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον κ.Πολύδωρα.

Στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν ότι ο κ. Πολύδωρας έχει ξεφύγει από κάθε όριο και κάλεσαν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να ελέγξει τον υπουργό του.

«Ο πρωθυπουργός έχει όμορη ευθύνη για τις επικίνδυνες απόψεις του υπουργού του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο περί συνεχιζόμενου παραληρήματος του υπουργού.

Όπως είπε, οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Πολύδωρα επαναφέρουν ατμόσφαιρες της δεκαετίας του 60.

Ρουσόπουλος: Δεν υπάρχει δήλωση που να στρέφεται εναντίον κομμάτων

Υπερβολική χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τη διάσταση που δόθηκε στις δηλώσεις Πολύδωρα

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει δήλωση που να στρέφεται εναντίον κομμάτων και πρόσθεσε ότι είναι σύνηθες στη δημοκρατία να καλείται ένας υπουργός να εκφράσει γνώμη. Όταν ο υπουργός ζητά από τα κόμματα να πάρουν θέση, δεν σημαίνει ότι στρέφεται εναντίον κομμάτων, σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε ερωτήσεις για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος τονισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν δαιμονοποιεί κανέναν και πρόσθεσε ότι ο καθένας έχει μία πορεία διαυγή και κρίνεται μέσα απο τα λόγια και τις πράξεις. Κριτής των πολιτικών κομμάτων είναι ο ελληνικός λαός και όχι η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα δικαιολογούν «υπερβολική συμπεριφορά απο την πλευρά αστυνομικών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι στο πρόσφατο παρελθόν η αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης σε παραβατικές συμπεριφορές αστυνομικών ήταν άμεση, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση και μάλιστα όπως επεσήμανε, οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν συνέπειες για τις πράξεις τους.

Αρνητική ήταν απάντηση του κ. Ρουσόπουλου σε ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα για τον πρωθυπουργό με τον κ. Πολύδωρα, ο οποίος όπως είπε ο εκπρόσωπος, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Καραμανλή.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο βεντέτας μεταξύ των νεαρών ταραξιών και του υπουργού Δημόσιας Τάξης –μετά τις προειδοποιήσεις που απεύθυνε ο κ. Πολύδωρας, σημειώνοντας ότι οι φρουροί των αστυνομικών τμημάτων είναι ένοπλοι, αλλά και το μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες χθες και προχθές- ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει βεντέτα με κανέναν.

Αποστάσεις από τον Βύρωνα Πολύδωρα κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/19/1281682.htm .

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή