Διαψεύδει τα περί καταγγελίας δανείων η Πήγασος

ΜΜΕ: Οι εργαζόμενοι στο Mega χαιρετίζουν την αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης και ζητούν άμεση εξόφληση δεδουλευμένων
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 12:23
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που έκαναν λόγο για καταγγελία των δανείων της επιχείρησης από τις τράπεζες διέψευσε χθες η Πήγασος Εκδοτική με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τη χθεσινή ανακοίνωσή της η εκδοτική εταιρεία χαρακτήρισε «ανακριβείς» τις πληροφορίες περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεών της από τις τράπεζες. Απευθύνθηκε μάλιστα τόσο προς το επενδυτικό κοινό όσο και προς τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο απάντησης σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία περίοδο υπήρχε έντονη φημολογία για ενδιαφέρον του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να αγοράσει τον Πήγασο.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο κ. Σαββίδης αγόρασε από τον επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα το 20% των μετοχών του ιδιωτικού καναλιού Mega που είχε στην κατοχή του. Στην ιδιοκτησία του Πήγασου παραμένει και ένα ποσοστό 13% του Mega, που είναι όμως ενεχυριασμένο.

Εν τω μεταξύ, χθες, οι εργαζόμενοι του Mega με ανακοίνωσή τους χαιρέτισαν την αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης του καναλιού μετά και τον προχθεσινό πλειστηριασμό του μεριδίου 22,1% του ΔΟΛ που κατέληξε στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη μαζί με τα σήματα και τους τίτλους των υπόλοιπων επιχειρήσεων του συγκροτήματος.

Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι η αναδιάρθρωση της μετοχικής βάσης της εταιρείας συνιστά θετική εξέλιξη και πρόσθεσαν: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα νέο ξεκίνημα για τον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτούργησε στη χώρα». Ταυτόχρονα, όμως, οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί του καναλιού) ζητούν την άμεση εξόφλησή τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων και υπενθυμίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 12 μήνες αλλά και ότι «κράτησαν ζωντανό το κανάλι εδώ και έναν χρόνο ενάντια στις εκτιμήσεις της αγοράς», προσθέτοντας ότι αναμένουν από τους μετόχους και τη νέα διοίκηση που θα οριστεί «να αναγνωρίσουν εμπράκτως το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σαββίδης έχει δηλώσει δημοσίως ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας έχουν ως «κύριο καθήκον» τους την αποπληρωμή των οφειλόμενων στους εργαζομένους. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μερίδιο του Mega (35%) ανήκει στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Ο Ν. Παππάς

Στις πρόσφατες εξαγορές στον χώρο των εκδόσεων και των μίντια αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι «πλέον γίνεται συνείδηση όλων, ακόμη των επιχειρηματικών ομίλων, ότι η ιδιοκτησία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορεί να συνυπάρχει με “δανεικά με αέρα”, με απλήρωτους εργαζόμενους και χωρίς επενδύσεις». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, πέρυσι το καλοκαίρι, απέδειξε ότι υπάρχουν κεφάλαια που μπορούν να επενδυθούν και τα οποία μπορούν να στηρίξουν το οπτικοακουστικό περιεχόμενο». «Οι εποχές που οι ιδιοκτήτες σήκωναν το τηλέφωνο και ζητούσαν πολιτική παρέμβαση στις τράπεζες για “δάνεια με αέρα”, ώστε να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή