Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν»

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 10:05

Ο πολυτελής τόμος του Ερρίκου Σλήμαν για τις ανασκαφές της Τροίας, άλλες  εκδόσεις και αντίγραφα αρχαιοτήτων του 19ου αι., σε μία από τις προθήκες που σχεδιάστηκαν για την πρώτη έκθεση των Προϊστορικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου.

A- A A+

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από 14 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «την Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν».

Άποψη του λόφου Hissarlik στην Τρωάδα

Πρόκειται για πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρίθηκαν μετά τον θάνατό του, από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» αναδύθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34), για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, στη μια το μεσημέρι, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου.

Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν στην Τροία.

Πληροφορίες
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82, τηλ. 213214 4889

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς