Super League: Φινάλε με ντέρμπι σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 11:36
UPD:12:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
A- A A+

Η αυλαία των φετινών πλέι οφ στη Super League πέφτει σήμερα με τη διεξαγωγή της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής, που θα κρίνει την τελική κατάταξη των ομάδων και κατ΄ επέκταση την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν και την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Με τους δύο αγώνες να ξεκινούν στις 20:30, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ. Η μακεδονική ομάδα έχει 11 βαθμούς και χρειάζεται νίκη για να διασφαλίσει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και κατ΄ επέκταση την έξοδο στους προκριματικούς του Champions League.

Τη δεύτερη θέση ο «Δικέφαλος του βορρά» θα την εξασφαλίσει επίσης αν δεν νικήσει η ΑΕΚ, ακόμη και με ήττα από τους «πράσινους», αφού η Ένωση μετρά 9 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός, που έχασε κάθε ελπίδα για την πρωτιά στα πλέι οφ μετά την τιμωρία με -3 βαθμούς από τον αθλητικό δικαστή για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μόνο αδιάφορος δεν είναι από την πλευρά του.

Το «τριφύλλι» (5 βαθμοί) θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει την τρίτη θέση, καθώς δεν μπορεί παραπάνω, αφού στην περίπτωσή του ισχύει το «μη χείρον βέλτιστον».

Ποιο είναι αυτό; Να μην ξεκινήσει από το β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, αφού η ομάδα θα καταπονηθεί με πρόωρη προετοιμασία και το απαραίτητο φορμάρισμα που θα πρέπει να έρθει νωρίς για να φέρει τις προκρίσεις.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της χρειάζεται μόνο τρεις βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και ταυτόχρονα να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ για να «κλέψει» την πρώτη θέση στα πλέι οφ πάνω στο νήμα.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να νικήσει τον Πανιώνιο, που με τέσσερις βαθμούς στοχεύει επίσης στο τρίποντο, το οποίο αν συνδυαστεί με ήττα του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη θα του χαρίσει την τρίτη θέση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις