Βρετανία: Τραγούδι κατά της Μέι στην κορυφή των τσαρτς

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017 08:57
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Βάλλοντας εναντίον των πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσε το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, το τραγούδι περιέχει μια συρραφή αποσπασμάτων ομιλιών της Μέι κι έχει το ρεφρέν «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς».

A- A A+

Στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς εκτοξεύθηκε το τραγούδι βρετανικού συγκροτήματος που αποκαλεί «ψεύτρα» την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Το «Liar liar GE2017» (ψεύτρα ψεύτρα - γενικές εκλογές 2017) από το συγκρότημα Captain SKA έχει κατακτήσει την κορυφή του καταλόγου της Amazon με τα τραγούδια τα οποία μεταφορτώθηκαν στη Βρετανία, καταλαμβάνοντας παράλληλα τη δεύτερη θέση στο κατάστημα iTunes της Apple στη χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν παίζεται στον αέρα των ραδιοφωνικών δικτύων.

Βάλλοντας εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το τραγούδι περιέχει συρραφή αποσπασμάτων ομιλιών της κ. Μέι, ενώ στο ρεφρέν τονίζεται πως «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς».

Εκτοξεύοντας «βέλη» κατά των πολιτικών γενικά, το συγκρότημα από το Λονδίνο -με αρχηγό τον παραγωγό Τζέικ Πέιντερ- αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συνεχίζουν να μας εξαπατούν».

Πάντως, αν και το τραγούδι φαίνεται να κατακτά τη Βρετανία, η κ. Μέι προβλέπεται ότι θα κερδίσει στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Ιουνίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή