Η σημειολογία της χειραψίας του Τραμπ

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 15:07
UPD:15:08
REUTERS/POOL

Σύμφωνα με τον ειδικό στη γλώσσα του σώματος Ντάρεν Στάντον, αλλά και τον καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Φλορίν Ντολκός, οι «επιθετικές» χειραψίες του κ. Τραμπ, αποτελούν κινήσεις τακτικής και προσπάθεια επιβολής.

A- A A+

Τη σημειολογία που κρύβουν οι χειραψίες του Ντόναλντ Τραμπ κλήθηκαν να σχολιάσουν ψυχολόγοι και ειδικοί στη γλώσσα του σώματος, καταθέτοντας τις απόψεις τους στη βρετανική εφημερίδα Independent, με αφορμή την «κόντρα» του Αμερικανού προέδρου με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στη σύνοδο κορυφής του NATO την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ειδικό στη γλώσσα του σώματος Ντάρεν Στάντον, αλλά και τον καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Φλορίν Ντολκός, οι «επιθετικές» χειραψίες του κ. Τραμπ, αποτελούν κινήσεις τακτικής και προσπάθεια επιβολής.

Μάλιστα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας φαίνεται ότι κατέφυγε στην ίδια τακτική, αφού όπως δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, στόχος του στη χειραψία ήταν να δείξει στον Αμερικανό ομόλογό του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του επιβληθεί.

«Η χειραψία μας δεν ήταν αθώα […] ήταν μία στιγμή αλήθειας», σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν και πρόσθεσε: «Πρέπει να δείχνουμε ότι δεν θα κάνουμε μικρές παραχωρήσεις, έστω συμβολικές».

EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY HANDOUT

Οι χειραψίες του κ. Τραμπ μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του Τύπου και στο πρόσφατο παρελθόν, μεταξύ άλλων κατά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στον Λευκό Οίκο, αλλά και όταν ο Αμερικανός πρόεδρος τράβηξε απότομα και τον δικαστή που επέλεξε για το Ανώτατο Δικαστήριο, Νιλ Γκόρσατς, κατά την τελετή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

Ο αμερικανικός Τύπος… χρονομέτρησε τη χειραψία του Αμερικανού προέδρου με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ενώ σχολίασε και το γεγονός πως ο κ. Τραμπ φάνηκε να αποφεύγει να σφίξει το χέρι της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

REUTERS/CARLOS BARRIA

Ο αμερικανικός Τύπος… χρονομέτρησε τη χειραψία του Αμερικανού προέδρου με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Αμπάς.

«Πρόκειται για έναν άλλο τρόπος επίδειξης εξουσίας, δηλαδή ότι εκείνος έχει το πάνω χέρι. Δεν θα προχωρήσω όταν εσύ το αποφασίσεις», εξήγησε ο καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, Φλορίν Ντολκός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Independent

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή