«Παράθυρο» για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Εθνικού χαρακτήρα» το ζήτημα του χρέους
Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 13:12
UPD:13:56
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected] 

Τη σαφή της διάθεση να αναγάγει σε ζήτημα εθνικής σημασίας τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις με τους πιστωτές για το δημόσιο χρέος, εμπλέκοντας εμμέσως πλην σαφώς και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, εκδηλώνει η κυβέρνηση.

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση είναι εθνικού χαρακτήρα», τονίζουν με νόημα στη «Ν» κυβερνητικές πηγές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σπεύδουν να υπογραμμίσουν πως δεν υπάρχει πρόθεση για τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, «σε αυτήν τη φάση».

H αναμενόμενη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους παραμένει στον αέρα, παρά την προσπάθεια αποδραματοποίησης της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντησή του κ. Τσίπρα «λύση να έρθει και όποτε έρθει, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο» στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν η κυβέρνηση περιμένει λύση για το χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, συντήρησε το θολό τοπίο που έχει προκληθεί μετά τη μη συμφωνία της 22ας Μαΐου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή