Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2006 07:00
A- A A+

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ βορείους ανέμους στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και το πρωΐ σε περιοχές της Ηπείρου με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, η μεγίστη θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τις πρωϊνές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου κυρίως το πρωΐ στη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός τη νύχτα και τις πρωϊνές ώρες στα Ηπειρωτικά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Παραμονή Χριστουγέννων

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και τη Βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίοι τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά, θα σημειωθεί και πάλι κατά τόπους παγετός

Τρίτη 26/12

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική και τη Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα, της Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπει η ΕΜΥ για την επομένη των Χριστουγέννων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή