Ερυθρόλευκο προβάδισμα στη μάχη του τίτλου

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 22:49
UPD:22:59
A- A A+

Με κορυφαίο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (12π.) και σερί 8-0 στο τελευταίο δίλεπτο ο Ολυμπιακός νίκησε με 63-58 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ κι έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών των play off. 

Οι «πράσινοι» περίπου 3 λεπτά πριν το τέλος προηγήθηκαν με 58-55, αλλά κάπου εκεί «κόλλησαν». Οι γηπεδούχοι από την άλλη βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν με μεγάλα καλάθια από Μιλουτίνοφ και Σπανούλη και να πάρουν τη μεγάλη νίκη στο φινάλε, που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο ΟΑΚΑ (21:00).

Κοντά στο «σπάσιμο» της έδρας του «αιωνίου» αντιπάλου του έφτασε ο Παναθηναϊκός, που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους. Η ομάδα του Πασκουάλ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το ματς, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έχασε καθοριστικά ριμπάουντ και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών του ηττήθηκε και, πλέον, την προσεχή Πέμπτη θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη για να ιοσφαρίσει.

Από ένα 10λεπτο είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα τρίποντα στην πρώτη περίοδο (2 ο Πρίντεζης, ένα ο Παπαπέτρου) και σε συνδυασμό με το άσχημο ποσοστό των «πρασίνων» στο διάστημα αυτό (0/4) πήρε προβάδισμα 9 πόντων (19-10).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο 10λεπτο και για πρώτη φορά ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (24-13) δείχνοντας πιο αποφασισμένοι από τον αντίπαλό τους και σαφώς πιο εύστοχοι. Η είσοδος του Ρίβερς και η καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του Πασκουάλ στη συνέχεια έφερε σερί 10-0 για το «τριφύλλι», ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο του Φώτση οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 27-26.

Από κει και πέρα καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει με το πρώτο μέρος να κλείνει με το λέι απ του Φώτση και τον Ολυμπιακό στο +2 (35-33).

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, τον Παναθηναϊκό να δείχνει πιο αποφασισμένος στα μισά της τελευταίας περιόδου, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η άμυνα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων έφερε τη νίκη για τους γηπεδούχους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις