Θέσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη έπληξε η Αίγυπτος

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 22:36
UPD:27/05/2017 01:02
REUTERS/ESAM OMRAN AL-FETORI

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσισε ένα διάγγελμά του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών στην ανατολική Λιβύη πραγματοποίησε η Αίγυπτος, ως αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση κατά χριστιανών κοπτών, την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου εξαπέλυσε έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσισε σε διάγγελμά του.

Τουλάχιστον 28 χριστιανοί κόπτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν πυρ εναντίον εναντίον λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, το οποίο απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή